Poslední diskuse
Kontakt

Jarní vycházka





Na kalendáři vidím datum 20.3.  značící začátek jara (astronomické) a to je letos i venku. Říkám si: "super, takové počasí musím určitě využít!" Už ve čtvrtek jsem si plánoval jak hned po škole vyrazím na ryby, ale to by to nebyla škola, aby neřekla: "Ne, žádné volno, do večera pěkně budeš rýsovat deskriptívu" a  mně nezbylo nic jiného než poslechnout a v pátek s tím utíkat do školy, přesto že v pátek školu nemám. O to víc jsem se těšil na odpoledne kdy jsem konečně vyrazil. 

U vody jsem byl vcelku brzo, už kolem jedné hodiny a vybral si klidný úsek, kde se řeka mírně stačí a dosahuje hloubky asi 130cm. Jeden prut jsem navázal klasicky na průběžku s půl metru dlouhým návazcem ze 14tky fluocarbonu a druhej na method, který jsem chtěl vyzkoušet, protože jsem si pořídil při poslední návštěvě rybářských potřeb miniboilí o průměru 9mm. 

Po úvodním zakrmení mi po 10ti minutách najela ryba, ale nedařilo se mi sekat záběry a většinou jsem vytáhl jen prázdný háček nebo vycucané masňáký. Různě jsem experimentoval, ale když jsem návazec zkrátil, tak to bylo ještě horší a když jsem ho naopak prodloužil, tak záběry ustaly.Takto jsem se trápil asi hodinu, než jsem se rozhodl sekat každý pohyb na špičce, to znamenolo mít ruku skoro stále na prutu a když jsem nějaký drbanec propásl, tak trošku rybám zazvonit (potahat za vlasec) a čekat na druhou šanci. Vyplatilo se. Zachvilku tahám prvního jelečka, následuje ho druhý a za nedlouho dokonce cejn, ze kterého jsem byl pěkně vyvalenej. Nikdy se mi v těchto místech nepodařilo chytit cejna a teď jsem dokonce vytáhnul druhého. Byla to paráda, až taková, že jsem zapomněl na druhý prut, který se nyní ozval a já jsem zareagoval až na zvuk protáčející se brzdy. Mírně přisekávám a citím větší odpor než od předchozích ryb a já začínám doufat v prvního letošního kapříka. A taky že jo! Je tam! Touto rybou jsem ukončil svoje snažení, přeci jen v nejlepším se má přestat a pomalu jsem začal balit. 

 

 

Na závěr bych chtěl říct, že to byl balzám na nervy a smysluplně strávené tři hodinky :-). Ať se Vám též daří kolegové.

Za případné chybky se omlouvám, když mě upozorníte, opravím.

Průměrná známka: 1,00